Pakora, friterade grönsaker på indiskt vis

Du kan äta de här läckra grönsakerna som mellanmål, förrätt eller tillbehör. I Indien är det här typisk streetfood som du kan köpa i små stånd på gatan. De äts med bröd eller yoghurtsås.

Gör så här

  1. Skala den kokta potatisen och tärna den. Skär blomkålen i tärningar. Skala och skiva löken. Skär auberginen i tärningar. Lägg potatis, blomkål, lök, aubergine och spenatblad i en bunke.
  2. Blanda samman yoghurt, chilipeppar och salt. Vänd försiktigt ner det i grönsakerna. Det går allra bäst att blanda med händerna.
  3. Blanda samman mjöl och bikarbonat. Blanda ner mjölblandningen i grönsaksblandningen så att grönsakerna får ett klibbigt men fast hölje.
  4. Hetta upp frityroljan. Pröva temperaturen med en liten klick smet. När den flyter upp är oljan lagom het.
  5. Ta upp smeten i ungefär 2 msk stora klickar. Fritera dem i oljan i 3-4 minuter. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.

Serveringstips

Servera pakora med

»Naan
»Raita