Visa undermeny
Foie de veau al’anglaise är en fransk restaurangklassiker. Det är baconet som gör levern ’anglaise’. Enligt Gastronomisk handbok av Karl Blunck ska baconet till kalvlever anglaise vara grillat. Fast på franskt vis serveras varken rödvinssås eller kapris till.
Första gången det här receptet publicerades var 1976. Ett tiotal år från dess var det näst intill obligatoriskt att någon gång bjuda på Flygande Jacob vid festliga tillfällen. Enklast är att ta färdiggrillad kyckling och plocka köttet.
Hjärtsallat är krispig och har en fin beska. Den passar utmärkt att grilla och servera varm. Här har vi låtit den få sällskap av knaperstekt bacon och ostronskivling. Om du inte har tillgång till en grillpanna kan du naturligtvis steka även hjärtsallaten.
För många är en god måltid på lutfisk med ärter och brysselkål en av julens höjdpunkter.
Det här receptet ger dig fina skivor stekt bacon utan att du behöver osa ner i köket. Två paket bacon får lagom plats i en ordinär långpanna.