Potatissallad: Krämig med bacon och picklade senapsfrön

Den perfekta potatissalladen för grillkvällen med gäster. Du gör i ordning det mesta i förväg och vänder ihop salladen när det grillade är klart att serveras. Det är min dotter Linnéa som brukar bjuda på den här salladen. Salladen är väldigt matig, men receptet kan dubbleras till större sällskap.

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225°. Skrubba färskpotatisarna och dela de större så att bitarna blir jämnstora. Smörj en långpanna och lägg ner potatisen. Ringla över oljan.
  2. Ställ pannan in i ugnen och tillaga i ca 20 minuter. Känn på potatisen med en sticka så att den är mjuk rakt igenom. Tillaga annars lite till.
  3. Ta ut pannan ur ugnen och strö över salt och peppar. Låt svalna.
  4. Plocka bladen av rosmarinkvinten och hacka dem. Hacka eller klipp persiljan fint. Ta undan lite till dekoration. Dela körsbärstomaterna. Skala och hacka rödlöken.
  5. Strimla baconet och lägg det i kall stekpanna. Hetta upp och stek det krispigt i fettet som smälter ut. Ta upp baconet ur pannan och låt rinna av på hushållspapper. Ta undan lite till garnering.
  6. Picklade senapsfrön: Hetta upp oljan på medelvärme i en stekpanna. Lägg i senapsfröna, täck med lock och låt fräsa tills fröna börjar poppa. Tillsätt hälften av äppelcidervinägern. Låt koka 1-2 minuter. Sila av.
  7. Dressing: Blanda samman vinägern med rosmarin, persilja och majonnäs. Så här långt kan salladen förberedas.
  8. Servering. Blanda potatisen med baconet dressingen, tomaterna och rödlöken. Lägg upp i en stor skål eller på ett serveringsfat. Garnera med bacon och persilja.