Smörrebröd: Kycklingsallad med bacon och sparris

Hønse-salat kallas det här smörrebrödet på danska. Till det här smörrebrödet kan du använda färsk eller djupfryst sparris, som du kokar helt hastigt, ifall du inte vill använda sparris från burk. Ta då med lite av kokspadet i kycklingsalladen.

Gör så här

  1. Bre brödet med smör och lägg på sallatsbladet.
  2. Hønse-salat: Lägg kycklingköttet i en skål. Skär baconet i strimlor och lägg ner. Skär sparrisstjälkarna och äpplet i små bitar. Spara sparristopparna att garnera med. Blanda samman kyckling, bacon, sparrisbitar, äpple, spad från sparrisen och gurka. Vänd ner majonnäs, salt och peppar.
  3. Lägg på kycklingsalladen och dekorera med sparrisknoppar och paprika. Strö över kryddgrönt, dill, persilja eller krasse.

Tips
Det finns de som föredrar sin hönsesalat utan bacon. Det blir en härligt fisk sallad även utan baconets sälta och rökta smak.

Resursklok kommentar

Kyckling finns med Svensk Fågel-märke, som garanterar att kalkonen är kläckt, uppfödd, slaktad och förädlad i Sverige samt god djuromsorg och frihet från salmonella.