Recept taggade med Dijonsenap

Rensteksröra

Rensteksröra är en av favoriterna på matpromenaden Nordic Experience som jag gjorde tillsammans med Food Tours Stockholm. Den rensteksröra vi smakade på hos Hellbergs i Hötorgshallen har naturligtvis hemligt recept, men den här röran liknar Hellbergs’ väl i smaken.

Croque Monsieur

Vad är en äkta Croque Monsieur? Därom tvista de lärde, men enligt Larousse Gastronomique är det en varm macka, stekt på båda sidor och fylld med skinka och gruyère.

Surkålspanna med fläsk och korv

Så nära choucroute garni som du kan komma. Välj surkål som är neutral i smaken till den här rätten. Välj en god, kryddig korv. Jag brukar göra den här surkålspannan när jag har rester av korv. Fläsket kan vara bacon eller sidfläsk.

GI Viktkolls julsenap

Den här varianten på senap smakade vi oss fram till när vi gjorde ett stort julbord på GI Viktkoll. Inte så lätt att få till senap, eftersom en av huvudingredienserna är socker, men jag tycker att vi lyckades bra.