Ibland lurar jag mig själv lite och gör en stor sats vitkålssallad som räcker till tre dagar. Då blir det enkelt och snabbt att bara ta fram färdig sallad och bara lägga till smaksättning dag 2 och tre. Dag 1 serverar du den som den är. Dag 2 gör du ett tillägg av rostad, strimlad paprika. Och dag 3 blandar du ner majonnäs, kryddor och morot, och vips har du en sorts coleslaw.

Gör så här

Dag 1 Vanlig vitkålssallad:

  1. Strimla vitkålen tunt, gärna med osthyvel. Lägg den i en låg, vid form.
  2. Strö över salt och peppar och droppa över olja och vinäger. Blanda samman noga.
  3. Lägg upp ⅓ i en serveringsskål före servering. Lägg övriga delar i var sin förvaringsburk.

Dag 2 Vitkålssallad med paprika:

  1. Strimla paprikan och blanda ner i salladen.
  2. Lägg upp i en serveringsskål före servering.

Dag 3 coleslaw:

  1. Skala och riv moroten grovt.
  2. Blanda samman majonnäs, Dijonsenap, sellerisalt och citronsaft. Blanda ner tillsamman med moroten i salladen.
  3. Lägg upp i en serveringsskål före servering.