Kycklingfilé med senaps- och dragonsås

Den här rätten blir bäst om du bankar ut kycklingfiléerna så att de får en jämn tjocklek. Eller använd färdigutbankad minutfilé. Dragonblad i vitvinvinäger höjer smaken på såsen ett snäpp, men du kann krydda med torkad dragon och några droppar vinäger. Snabblagat och lättlagat.

 

Gör så här

  1. Om du inte använder minutfilé: Banka ut den tjockare delen av varje filé ordentligt, så att filéerna får jämn tjocklek.
  2. Torka av och krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Dela varje filé i två delar. Bryn bitarna i smör och ta upp dem ur stekpannan.
  3. Finhacka dragonbladen. Häll grädden i en traktörpanna och rör ner dragonbladen och senapen. Smula ner buljongtärningen, koka upp och sjud såsen tills den börjar koka ihop.
  4. Lägg då ner kycklingbitarna och sjud utan lock på låg värme tills kycklingen är genomkokt (innertemperatur 70°) och såsen är tjock och len.

Serveringstips

»Flowersprouts med palsternacka (GI röd)