Recept taggade med Lime

Thaisallad med rostbiff

På thailändska heter den här salladen Yam Nua. I originalreceptet används oxfilé eller utskuren biff, som först marineras och sedan grillas. I originaldressingen ingår också 2 tsk socker, men dem har jag tagit bort.

Linas citruskaka

Den här fräscha och friska kakan serverade vännerna Thom och Maikki som dessert en nyårsafton. Receptet kommer från deras dotter Lina. Kakan består av en fluffig citrussmakande fyllning i ett sprött pajskal. Gott till är lättvispad grädde.

Sushi doughnuts

Sushi i form av läckra doughnuts av ris, pinfärsk fisk och läckra dekorationer. De här är gjorda på hälleflundra, pilgrimsmussla, lax och färsk tonfisk samt tångkaviar och sjögrässallad, eftersom jag är förtjust i havsgrönt.

Kycklingfilé i lime-marinad

Inspirationen till den här läckra kycklingen kommer från restaurang Shanti på Södermalm i Stockholm. Där grillar de bengaliska kockarna kycklingbitarna på spett i en tandoor, en lerugn.

Mickes heta avokadosalsa

Den här salsan bjuder sonen Micke på. Den är som en pico de gallo, en het salsa. Men den heta serrano-chilin vägs upp av milda tärningar av avokado.