Recept taggade med Palsternacka

Höstgryta på ‘Bärta’

Den här grytan är lite höstaktig, men kan självklart ätas året runt. Den består av Bärta, rotfrukter och svamp, och kryddas med timjan och svart vinbärgelé. Servera gärna havreris eller gnocchi till. Eller rätt och slätt kokt potatis.

Barnmatspuré

När barnbarn nummer 6 damp ner i vårt liv fick jag åter igen nöjet att laga barnmatspuré. Först fin puré, ordentligt mixad. Sedan allt grövre och till sist mosad med gaffel. Avslutningsvis ingen puré alls, utan tärningar av rotfrukter istället.

Kycklingsoppa med rotfrukter

Om du har kokat kycklingbuljong på skrov eller kokat en hel kyckling och fått buljong på köpet är det här soppan du ska laga. Visst går det fint att laga den på tärningsbuljong eller fond på flaska, men det är med hemgjord buljong som du får den där rätta smaken.

Koka två kycklingar

Då och då kan man hitta hel kyckling till fördelaktigt pris ute i våra butiker. Passa på att köpa två på en gång och få mat till flera rätter.

Regnbågsrotfrukter

I välsorterade livsmedelsbutiker säljs glädjande nog morötter i olika färger. Smaken är den samma som på den vanliga orange moroten, men det lyfter verkligen en portion med all denna färgprakt.