Recept taggade med Panko

Pankopanerad abborrfilé med fish’n chips-tillbehör

Fish’n chips i alla ära, men jag tycker att pankopanering slår frityrsmet när det kommer till såväl smak som krispighet. Här har vi panerat abborrfilé och serverar den med klassiska fish’n chips-tillbehör.

Crabcakes på kungskrabba

Crabcakes är bara så underbart gott. Här har vi gjort dem på kungskrabba, Paralithodes camtschaticus,  och som är något av det godaste jag vet. Tyvärr är det här en ganska dyr ingrediens, så det får bli till fest som den serveras.

Gratinerad aubergine, zucchini och tomat

Tricket med den här rätten är den långa tillagningen. Först ska grönsakerna tillagas i sin egen vätska under papper i ugnen. Sedan ska rätten vila i kyl över natten innan man gratinerar den i högre värme och får till den frasiga toppen.

Bowl: Pankopanerad kolja och het majonnäs

Just kolja tycker jag är en utmärkt fisk för fritering.

Griljering till julskinka med panko

Det var Jens Linder, superkänd matskribent, som lärde mig det här sättet att griljera skinka, med panko istället för vanligt ströbröd.  Griljeringen blir extra krispig och god.