Recept taggade med Persilja

Citronrabbis med senapssås

Jag hade aldrig tidigare kokat kanin när C-G Wachtmeister stegade in i köket på Kungl Skogs- och Lantbruksakademien inför Viltmatdagen 2022 medförande råvaran till sin provsmaksrätt, gotländsk rabbis från Sudret.

Krossad potatis på Patriks vis

Krossad potatis (smashad potatis) går att göra på många olika sätt, de flesta lika goda. Det är ett trevligt sätt att tillaga potatis och toppen när man ska bjuda gäster eftersom det går så bra att förbereda rätten. Krossad potatis passar fint till grillat.

Fransk potatissallad

En riktig klassiker, där potatisen ligger och drar i vitt vin innan du blandar ihop salladen. Salladen passar perfekt till allt grillat och till sommarens bufféer med kallskuret. Du får recept för såväl 4 personer som för 10. Receptet kan dubbleras.

Örthack

Ett trevligt örthack att strö över grytor eller på grillat kött. Örthacket är som en torr version av gremolata, utan olja och citronsaft. Receptet kommer från Johan Jureskog, som serverar det till sin fläskgulasch.

Gratinerade havskräftor med Västerbottensost

Havskräftor var en sådan lyx för bara några år sedan, men nu (2021), kan vi köpa kokta havskräftor i behändiga 700 grams-hinkar i livsmedelsbutiken. En hink innehåller mellan 15 och 30 kräftor. Priset är överkomligt och har man tur hittar man dem till extrapris.