Recept taggade med Rostas

Filet mignon black and gold

Originalreceptet till den här rätten, filét mignon black and white, består av oxfilé och kalvfilé. Köttet ska komma från den smalaste delen på filén, så kallad mignon. Oxfilén och kalvfilén serveras med var sin läcker sås.

Skomakarelåda på rostas och rökt picnicbog

Enligt originalreceptet ska skomakarlåda lagas av oxfilé. Sedan finns det de som påstår att skomakarelåda ska göras på biff, eftersom den har formen av en skosula.

Femöring på rostas

Äkta femöring görs på oxfilé, men rätten blir minst lika god när man använder rostas. Traditionellt ska man servera stekt potatis till, men det gör man som man vill. Jag valde att servera femöringen med stekt tomat istället.

Grillspett med rostas och fläskfilé

Det sägs att man inte ska trä grönsaker och kött på samma spett, eftersom köttet har så mycket längre tillagningstid. Det här är ett av undantagen. Trä två spett genom varje, så förhindrar du att köttet och grönsakerna bara snurrar på spettet.

Helstekt rostas i ugn

Rostas är en fin styckningsdel som sitter på rostbiffen. Köttet är mört och smakrikt och påminner om oxfilé, men strukturen på köttet är grövre. Även om det står rostasfilé på förpackningen, ska du inte behandla köttet på samma sätt som filé.