Recept taggade med Salt

Stekta ägg, till många

Att steka ägg är faktiskt en riktig konst. Särskilt om du steker ägg i storkök och ska servera till många. Ägg ska stekas på en relativt låg temperatur. Är värmen för hög är det lätt att ägget bränner fast och vitan blir seg. Snåla heller inte på stekfettet.

Pressgurka till många

När det finns fina svenska gurkor att tillgå lagar jag ofta pressgurka som tillbehör på Kungl. Skogs- och Lantbuksakademien, KSLA. Det är lika populärt till köttfärslimpa och köttbullar som till inkokt lax eller pannstekt abborrfilé.

Rustik baguette, 4 st

Hembakad rustik baguette är populärt att servera till lunchsoppa på Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA. I köket har jag även särskilda baguette-plåtar där bröden jäser fint utan att förlora sin runda form, men det funkar fint att jäsa bröden på plåt.

Gravad rödingfilé

Perfekt på julbordet eller midsommarbordet för det lilla hushållet. Skivorna blir inte så stora, men de är dekorativa med sin djupa färg. En filé räcker för hela helgen till en eller två personer. Eller till 8 små portioner på buffébordet.

Halstrad snabbgravad lax

Snabbgravning är en jättegod kryddning av lax som ska halstras. Det är alltså inte en klassisk gravning, så laxen måste tillagas innan den servras.