
Anticuchos de corazon
De här grillspetten, anticuchos de corazon, är som nästan all mat i Peru, ”både och”. De är både typisk peruansk snabbmat som man kan köpa från små grillar ute på gatan och de serveras även på den finaste restaurang med allehanda läckra tillbehör.

Sill med tre sorters lök
De tre sorterna lök är vitlök, rödlök och gräslök. En enkel uppläggning som ser elegant ut och som smakar mums. Receptet kan dubbleras om du ska servera den på smörgåsbord. Bilden föreställer dubbel sats.

Gris i sötsyrlig gryta
Jättefräsch gryta med lite annorlunda smak på grund av att den innehåller grapefrukt. Tomat och tomatpuré gör såsen simmig.

Pizza: Havets frukter
Havets frukter- pizzafyllning med räkor och musslor och härlig vitlökskryddning.

Pebre a la Alvaro
Det här är en av hemmakocken Alvaros favoriter. Alvaro kommer från Chile och där äter man pebre till det mesta. Särskilt gott är det till grillat kött. Det står på bordet på de chilenska restaurangerna: salt, peppar och pebre.