Länka!
Rouille
är en fransk röra, som är ett måste till sydfransk fisksoppa, soupe de poisson. Man använder den även som tillbehör på bufféer eller till att lägga på en bit bröd.

Gör så här

  1. Skär bort kanterna från brödet och lägg det i blöt i 5 minuter i lite vatten. Lös upp saffranet i lite hett vatten. Skär chilin på längden, kärna ur och finhacka fruktköttet.
  2. Ta upp och krama ur brödet. Lägg det urkramade brödet tillsammans med äggulorna och pressad vitlök i en rundbottnad skål. Blanda ner chilin i massan i skålen och rör om.
  3. Tillsätt olivoljan droppvis under kraftig omrörning. Smaksätt med paprikapulver, saffran och salt.

 

 

 

 

 

 

 

Tips
Du kan även köra samtliga ingredienser i mixer eller matberedare.

Resursklok kommentar

Ägg från tredjepartscertifierad produktion finns från Från Sverige-certifierad, KRAV-certifierad, Svenskt Sigill-certifierad och Svenskt Sigill Klimatcertifierad produktion.
Det finns svenskodlad saffran från KRAV-certifierad produktion.

Serveringstips

»Sydfransk fisksoppa