Mjuka räkor och spenat, krispiga vattenkastanjer och knaprigt wokade strimlor av zucchini. Allt vänds i en sojasås och serveras ovanpå kokt ris. Det här är en verkligt snabblagad rätt och inte är det svårt heller att laga den.
Receptet räcker till två personer som varmrätt eller 4 personer som förrätt.

Gör så här

  1. Börja med att koka riset till servering.
  2. Woksås: Häll vatten och soja i en kastrull. Smula ner buljongtärningen och koka upp. Rör ut potatisstärkelsen i lite vatten och red av såsen. Ställ åt sidan.
  3. Låt vattenkastanjerna rinna av. Skär dem sedan i tunna skivor. Hacka spenaten grovt. Skär zucchinin i strimlor. Skala och skär löken och vitlöken i tunna skivor.
  4. Hetta upp oljan i en wok. Woka först lök, vitlök och zucchini. Tillsätt vattenkastanjer och spenat. Häll över buljongen och koka upp. Sjud 30 sekunder och lägg ner räkorna. Ta av woken från värmen.
  5. Bottna fyra serveringsskålar med ris. Toppa med räkorna och servera genast.