En härlig, läskande slushie med citron eller lime när du sitter i skuggan och vill svalka dig en het dag. Eller en slushie med gin som inledning på en festlig måltid, välj själv!
Det är maken som gör drinkar i vår familj, men jag har naturligtvis petat i hans recept.
Receptet är här för såväl en person som för fyra, för det här är en festlig drinka att bjuda på.
Vill du förbereda dina drinkar innan gästerna kommer kan färdigblandade slushies förvaras i frysen i upp till 30 minuter före servering.
(Maken gjorde våra slushies i Spanien hos vännerna Müllers, därav spansk text på förpackningen med mynta.)

Gör så här

  1. Skär bort skalet från melonen och dela den sedan i mindre kuber. Hacka myntan fint. Blanda samman melon och mynta.
  2. Packa melonkuberna tätt på ett fryståligt fat med kant, och häll över sockerlagen. Finfördela melonen med hjälp av en gaffel. (Eller kör hela härligheten i mixer.)
  3. Ställ in i frysen till det att bitarna är frusna (minst 1 timme).
  4. Skrapa loss melonen med hjälp av en gaffel. Lägg över i ett glas och häll på citrussaft och eventuellt gin. Toppa med myntablad.