De här hallongrottorna är både mjuka och lite spröda i texturen. Godast blir de förstås med din egen, hemkokta hallonsylt. Klassiska kakor som passar lika bra till ett glas saft som till kaffe och te.

Gör så här

  1. Hallonsylt: Lägg de djupfrysta hallonen i en liten kastrull. Häll på sockret och värm upp på låg värme. När hallonen är riktigt varma, höj värmen och ge dem ett uppkok. Rör tills sockret lösts upp. Kyl och ställ åt sidan.
  2. Värm ugnen till 175°. Rör smöret och sockret poröst. Blanda ner vetemjöl, potatismjöl, vaniljsocker och bakpulver. Arbeta ihop till en deg.
  3. Forma degen till en längd och skär den i 20 bitar. Rulla bitarna till kulor och tryck ut varje kula i en pappersform.
  4. Gör en fördjupning i mitten på varje kaka, och lägg i en klick hallonsylt. Ställ formarna på en plåt.
  5. Grädda kakorna i mitten av ugnen 10−12 minuter. De ska inte få färg utan fortfarande vara blekt gula. Ta ut kakorna och låt dem kallna helt.
  6. Glasyr: Häll florsockret i en skål och pressa ner citronsaft. Rör samman till blank, fin glasyr.
  7. När kakorna är helt kalla, ringla över glasyr eller sikta över florsocker.