
Malins hallonkex
Visst är det kul när man kommer på nya recept under det att man håller på och lagar mat i köket? En som är världsbäst på det är Malin, en av mina ‘köksor’ som hjälper mig i köket på Kungl. Skogs och Lantruksakademien, KSLA.

Hallonmousse för 10
När de svenska bären mognar är bärdesserter ett måste. Svenska trädgårdshallon köper jag så snart de mognat och förvarar i frysen tills de ska tillagas. Men den här moussen ser väldigt fin ut med färska hallon som dekoration, så det får det bli sommartid.

Hallongrottor, små
De här hallongrottorna är både mjuka och lite spröda i texturen. Godast blir de förstås med din egen, hemkokta hallonsylt. Klassiska kakor som passar lika bra till ett glas saft som till kaffe och te.

Gul fruktsallad för två
Snabbt och lätt gör du den här goda fruktsalladen för två. Djupfryst mango är väldigt praktiskt att ha hemma på lut. Ta så mycket som går åt. Det går naturligtvis även jättebra att använda färsk mango. En mango är lagom till två personer.

Pinocchiobakelser i GN-bleck
Den klassiska pinocchiotårtan går alldeles utmärkt att servera även som bakelser. Det här receptet är avsett att bakas i konvektionsugn och det fyller lagom ett GN 1-bleck. Det ger 30 bitar om kakan skärs upp 5 x 6.