När de svenska bären mognar är bärdesserter ett måste. Svenska trädgårdshallon köper jag så snart de mognat och förvarar i frysen tills de ska tillagas. Men den här moussen ser väldigt fin ut med färska hallon som dekoration, så det får det bli sommartid. På vintern dekoreras moussen med krisp eller rostad kokos.

Gör så här

  1. Dag 1: Lägg gelatinbladen i blöt i 10 minuter i iskallt vatten.
  2. Mät upp hallon, grädde, socker och vaniljpulver i en kastrull. Koka upp, sänk värmen till medel och sjud tills hallonen går sönder och färgar grädden lätt rosa.
  3. Ta av kastrullen från värmen, häll blandningen genom silen ner i en bunke. Pressa ut så mycket vätska som möjligt med träskeden.
  4. Krama ur gelatinbladen och lägg dem i den ljumma vätskan. Rör tills gelatinet smält.
  5. Låt svalna i rumstemperatur och kyl blandningen över natten.
  6. Dag 2: Vispa hallonblandningen till en fluffig mousse med hjälp av elvispen. Fyll moussen på spritspåsen med tyll.
  7. Servering: Spritsa moussen i portionsformar och dekorera.