Det här är klassiskt julgodis. Förr lagade man ischoklad av kokosfett och blockchoklad. Jag gör min på riktigt bra choklad, ägg och smör. Så testa gärna det här receptet. Det blir SÅ gott!
Gör så här
- Ställ upp formarna på en plåt. Dela chokladen i bitar och lägg den i en mellanstor kastrull.
- Ställ kastrullen i en större kastrull fylld med vatten. Hetta upp vattnet, det ska inte koka bara vara riktigt hett. Smält chokladen under omrörning.
- Skär smöret i tärningar och lägg ner. Låt smöret smälta och rör ihop det med chokladen. Ta av från värmen.
- Vispa upp ägget i en bunke och rör ner chokladsmeten (OBS! INTE tvärt om, då kan det bli äggröra) och ev smaksättning.
- Fyll formarna och låt ischokladen stelna på sval plats, men fortfarande i rumstemperatur.
- Förvara i burk med lock i sval rumstemperatur. I kyl blir ischokladen lätt grå.