Det här är ett recept baserat på tomatsåsen till äkta rysk Biff Stroganoff. För att hålla dig inom GI grön, välj falukorv med minst 70% kött och servera endast olika grönsaker till. Med ris till hamnar du på GI röd.

Gör så här

  1. Skär korven i 1 cm-skivor på längden. Skär sedan i strimlor. Skala och strimla lökarna.
  2. Korven ska brynas i omgångar, så lägg den första omgången i kall stekpanna och bryn korven i sitt eget fett. Bryn resten av korven, fast nu i smör, och lägg över i en gryta. Fräs löken i smör. Låt tomatpurén bryna med i den sista omgången. Lägg över löken i grytan och rör om.
  3. Tillsätt köttbuljong, tomatkross och senapspulver och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda på svag värme under lock i ca 15 minuter. Önskar du tjockare sås, låt grytan puttra en stund utan lock. Krydda med salt och peppar.
  4. Skär saltgurkorna på längden i strimlor. Borsta champinjonerna och skiva dem. Lägg svampen i kall stekpanna, hetta upp och låt vattnet dunsta bort. Bryn sedan svampen i smör. Lägg svamp och saltgurka i grytan. Rör ner smetana eller grädde och låt allt bli genomvarmt före servering.

Resursklok kommentar

Korv Stroganoff passar utmärkt att packa som matlåda. Packa tillbehören för sig och värm varsamt i mikro.
Överbliven Korv Stroganoff går bra att frysa in.
När du ska köpa falukorv, välj den som är märkt med Kött från Sverige, som betyder att djuret är fött, uppfött och slaktat i Sverige.

Serveringstips

» kokt fullkornsris
» vitkålssallad