“Som aldrig ser likdan ut” skulle man kunna lägga till. För den här korvgrytan görs på korvsnuttar, grönskassnuttar och lök, plus tomatpuré och ajvar. Har du bara kokt sötlupin eller gråärt på lut, eller en burk bönor eller kikärter, blir det en härlig gryta! Här kan du använda överblivet kryddsmör (att steka löken i), rester av färska tomater och hemlagad buljong.

Gör så här

  1. Skär korvarna i jämnstora bitar. Låt bönorna rinna av i en sil.
  2. Skala lök och vitlök. Ansa purjolöken och strimla den och den gula löken. Hacka vitlöken grovt. Fräs lök, purjo och vitlök i smör i en gryta.
  3. Tärna tomaterna grovt, tillsätt och häll ner buljongen. Klicka ner tomatpuré och ajvar och koka upp. Sänk värmen och sjud blandningen 5 minuter.
  4. Tillsätt bönor och korv, koka upp igen och låt sjuda någon minut tills allt är genomvamt. Krydda med svartpeppar och ev med chili. Oftast behövs inget salt, men det beror på hur salt korven och buljongen är. Smaka dig fram!

Tips

  • Het korvgryta får du med hjälp av chili eller chiliflakes.
  • Byt ut tacokryddan mot fuego, grillkrydda eller garam masala för annorlunda smak.
  • Ligger det lite blekselleri, en morot eller en paprika och skräpar i svalen? Hacka ner och låt koka med i grytan samtidigt som du lägger ner tomaterna.
  • Finns det bara några få korvsnuttar hemma, förstärk med överblivet kött i tärningar eller stekt, strimlat bacon.

Serveringstips

Servera med ris och gräddfil eller crème fraiche.

Så här gör du

»Tacokrydda
»Kryddsmör
»Hemlagad buljong