Råraka med löjrom och crème fraiche

Det här är en riktig restaurang-klassiker, som inte är svår att göra hemma. Ett tips är dock, om du aldrig har stekt rårakor förut, prova ett par gånger om du tänker bjuda på rätten. Och det enda raka är att steka i en gjutjärnspanna.

Gör så här

  1. Skala och finhacka rödlöken. Tvätta citronen och skär ut vackra klyftor. Plocka dillen. Riv potatisen grovt till en smet.
  2. Förvärm stekpannan, lägg i en rejäl klick smör och låt den bli gyllenbrun. Forma en bulle av ¼ av smeten, lägg den i pannan och platta ut den tunt med stekspaden.
  3. Stek ca 3 minuter på varje sida i ganska hög värme tills rakan är gyllenbrun och lite frasig.
  4. Lägg rakan på hushållspapper så att fettet rinner av. Stek de andra tre på samma sätt.
  5. Servering: Lägg en råraka på varje tallrik. Forma vackra ägg av crème fraiche och löjrom och lägg upp på tallriken. Lägg på en driva rödlök och dekorera med dill och citron.