Rödvinssås

En mustig rödvinssås är ett klassiskt tillbehör till ugnsstekt eller bräserat nötkött. Redd sås är inget för GI-vänner, men den här såsen är något bättre än klassisk sås, eftersom den är redd med dinkelmjöl.

Gör så här

  1. Skala löken och hacka den. Smält smöret och fräs löken.Ta av kastrullen från värmen och rör ner mjölet.
  2. Häll i vinet och buljongen rör ner det. Koka upp, sänk värmen och sjud utan lock tills såsen tjocknat och fått bra konsistens.Sila såsen och häll tillbaka i en ren kastrull.
  3. Smaka av såsen och krydda med salt och nymalen vitpeppar. Eventuellt behövs inte salt, det beror på hur salt stekskyn och buljongen är.
  4. Ge såsen ett uppkok före servering.

Resursklok kommentar

Ta tillvara den sky som bildas i formen när du ugnssteker kött och använd den när du ska laga sås.