Gör så här

  1. Smula jästen i en skål. Tillsätt lite av vattnet och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt och mjöl. Rör ihop till en deg och knåda den noga.
  2. Lägg degen i en bunke att jäsa ca 1 timme.
  3. Värm ugnen till 275°. Ställ in en ugnsplåt i ugnen och låt den bli het.
  4. Ta upp degen och kavla ut den på bakplåtspapperet till en fyrkant, ca 20 x 30 cm. Strö osten över degen.
  5. Ta ut den heta plåten ur ugnen. Här behöver du använda grytlappar! Dra försiktigt över bakplåtspapperet med pizzabottnarna till den heta plåten och ställ in den i ugnen.
  6. Grädda pizzan i 7-10 minuter, eller tills osten smält.
  7. Ta ut plåten och skär ut rutor av pizzan i 4 x 6 munsbitar. Låt pizzan svalna något.
  8. Klicka på crème fraiche och stenbitsrom. Toppa med rödlök och plocka över dillvippor. Servera genast.

 

Serveringstips

»Picklad rödlök