Rotfrukter i ugn med feta till många

Den här rätten blev en riktig favorit på Tilias höstläger. Men den passar lika bra till grillade på sommaren.

Gör så här

  1. Om du använder färskpotatis räcker det om du borstar den noga. Skala annars potatis, morötter, palsternackor och rotselleri. Skär rotfrukterna i jämnstora tärningar.
  2. Smörj ugnens långpanna eller en stor ugnssäker form med olja. Lägg i alla rotfruktstärningarna och stek dem i ugnen ca 15 minuter. Rör om då och då.
  3. Skala löken och skär den grovt. Smula ner fetan i en skål. Känn på rotfrukterna. Om de är näst intill färdiga, lägg då på lök och feta och stek ytterligare ca 5 minuter.
  4. När rotfrukterna är mjuka rakt igenom och lök och feta fått fin färg, ta ut formen ur ugnen. Strö över flingsalt och peppar och droppa över olivolja. Dekorera eventuellt med svarta oliver.