Två saker behöver du för att den här salladen ska bli perfekt. En fin fänkål med mycket dill och en mandolin. Fänkålsdillen gör salladen luftig och fin och mandolinen ger så där extra tunna skivor som behövs. Äppelmoset i dressingen balanserar syran med sötma. Salladen passar fint till alla sorters fisk.

Gör så här

  1. Dressing: Blanda samman vinäger, senap, salt och peppar i en skål. Rör ner oljan, lite i taget. Rör ner äppelmoset.
  2. Skölj sallaten och låt den rinna av ordentligt.
  3. Plocka dillen från fänkålen och skölj den. Ansa fänkålen och skala rödlöken. Skär fänkålen och rödlöken i tunna skivor på mandolin.
  4. Riv sallatsbladen i mindre bitar och varva dem i en skål med fänkålsdill, fänkål och rödlök. Vänd ner dressingen.

Tips
Komplettera salladen med kokta, kalla linser. Mums!