En sorts majonnäs-sås med asiatisk touch, som passar fint till skaldjur. Det viktigaste är att du tar fram äggulan och oljan från kylen i god tid. Alla ingredienser behöver ha samma temperatur, annars kan såsen skära sig.
Urban Deli skapade dressingen till sin räksallad. Det är inte vetenskapligt bevisat, men det viskas om att anledningen är att dressingen är precis som den fantastiske skådespelaren, som inte längre är med oss,  lönnfet och döläcker.
Det finns också obekräftade uppgifter om att Berns Asiatiska serverade dressingen och att Urban Delis kockar hämtade inspiration från dem.

Gör så här

  1. Pressa ner vitlöken i en skål. Skala och riv ner ingefäran på rivjärnets fina sida. Rör ihop med sambal, soja och sesmolja.
  2. Vispa ihop äggulan lätt med vinägern i en annan skål. Blanda ner oljan, först droppvis och sedan i en fin stråle, under kraftig vispning.
  3. Vänd ner kryddblandningen i majonnäsen. Lägg upp i en serveringsskål och toppa med svarta sesamfrön.