Sjömansgryta med zucchini

När man har lchf-ätare i familjen blir det en utmaning att göra om gamla beprövad recept. Det här blev verkligen lyckat!

Gör så här

  1.  Skär köttet i tunna skivor. Krydda köttet med salt och peppar och bryn köttet i smör i omgångar. Lägg köttet på en tallrik att svalna lite. Skär eller klipp köttet i grova strimlor.
  2. Skala och skiva löken och bryn den i smör. Sänk värmen och låt löken bli genomskinlig och gyllenbrun. Lägg kött och lök i en gryta.
  3. Lägg i lagerbladet och pepparkornen och häll på buljongen. Häll också på köttsaften som bildats på fatet. Koka upp, sänk värmen och låt rätten sjuda under lock tills köttet är mört. Det tar ca 1 ½ timme.
  4. Skär zucchinin i tunna skivor. Bryn dem hastigt i smör. Lägg ner skivorna i grytan när ca 5 minuter kvarstår av koktiden. Låt zucchinin sjuda mjuk. Varva zucchini och kött på tallrikarna vid servering