Sliders med rökt lax

Läckra små mini-hamburgre, eller sliders, som är fyllda med rökt lax, rädisor, majonnäs och krispig kål.

Gör så här

  1. Rostad svartkål: Värm ugnen till 200°. Klä en ugnplåt med bakplåtspapper. Skölj och ansa kålbladen och låt dem torka på handduk. Lägg dem i en bunke, ringla på olja och blanda runt tills allt är täckt av ett tunt lager olja.
  2. Lägg kålen på bakpapperet på plåten. Ställ in i ugnen och rosta tills den är krispig, ca 10 minuter.
  3. Skölj och ansa sallatsbladen och rädisorna till servering. Skär rädisorna i tunna skivor. Lägg dem i kallt vatten till servering.
  4. Skär laxen i portionsbitar och pensla dem med grillolja. Grilla dem hastigt på hög värme.
  5. Låt rädisorna rinna av. Lägg laxbitarna i hamburgerbröden tillsammans med späda sallatsblad, rädisor och krispig kål. Klicka på majonnäs och tryck ihop hamburgarna. Servera genast.

Tips
Om du vill rosta kålen på grillen, gör det på grillplåt i medelvarm temperatur i 10−25 minuter under lock.

 

Serveringstips

»Het miso-majonnäs