Det är så gott med små, små hamburgare, eller sliders, som de också kan heta. Särskilt om man är liten. Eller om man vill äta flera stycken, med olika fyllning. Så här bakar du bröden till sliders. Receptet går fint att dubblera.
På Kungl Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA, gör vi minihamburgare som mingelmat. Det är lite pyssel, räkna med att det tar 45 minuter att lägga 60 sliders.

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. (Konvektionsugn 160°) Klä en plåt med bakplåtspapper. (KSLA: ta fram svart bakplåt)
  2. Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och rör om. Värm till 37°.
  3. Tillsätt vätskan i bunken, lite i taget, och rör om tills jästen lösts upp.
  4. Tillsätt mjöl och honung och till sist saltet. Arbeta degen 10 minuter i maskin eller 15 minuter för hand. Låt därefter jäsa i 30 minuter. Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  5. Knåda degen lätt med resten av mjölet. Platta ut den och stansa ut bröden. Lägg dem på plåten och låt dem jäsa ytterligare 30 minuter.
  6. Grädda i 12−14 minuter. (Konvektionsugn 10 minuter.) Pensla bröden med smält smör när det är några minuter kvar av gräddningstiden.
  7. Låt bröden kallna på galler under bakduk.