Surkålspanna med fläsk och korv

Så nära choucroute garni som du kan komma. Välj surkål som är neutral i smaken till den här rätten. Välj en god, kryddig korv. Jag brukar göra den här surkålspannan när jag har rester av korv. Fläsket kan vara bacon eller sidfläsk. Såväl rimmat som rökt sidfläsk passar bra. Ibland blandar jag ner rester av kokt fläsklägg också.

 

Gör så här

  1. Strimla baconet. Lägg det i kall panna, hetta upp och stek i sitt eget fett. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
  2. Mortla kumminfröna grovt. Lägg surkålen i en traktörpanna. Tillsätt lagerblad och kummin, och värm upp.
  3. Skär korven i skivor och stek dem i smör. Lägg ner surkålen och baconet i pannan och blanda samman. Servera med senap.

 

vitkålssallad osthyvelövermoget sidfläsk 2 Finska butikenkorvrester bitarsurkålspanna med fläsk och korv tallrik

 

Resursklok kommentar

Använd överblivna korvsnuttar i den här lättlagade rätten.