Thaikryddad kyckling med ananas och jordnötter

Det här är inte något riktigt thairecept utan en försvenskad variant som är nog så god. Om du inte gillar frukt i mat är det bara att hoppa över ananasen, det blir gott ändå.

Gör så här

  1. Woksås: Blanda samman japansk soja, kinesisk soja, ostronsås och kycklingbuljong. Rör ner peppar, salt och socker. Ställ åt sidan.
  2. Vänd ner kycklingköttet i majsstärkelsen.
  3. Skala och hacka vitlöken grovt. Skala den gula löken och skär den i tunna strimlor. Ansa och skär paprikan i strimlor.
  4. Skär salladslökarna i 2 ½ cm bitar. Skär ananasringarna, gurkan och tomaterna i bitar. Rosta jordnötterna i torr, het stekpanna.
  5. Hetta upp ½ dl olja i woken och stek chiliflakesen så att den avger smak och färg. Låt oljan bli riktigt het och fritera kycklingbitarna, lite i taget. Ta upp och lägg åt sidan. Torka ur chilioljan från wokpannan.
  6. Hetta upp wokpannan igen och tillsätt resten av oljan. Lägg ner vitlöken och rör om ca 10 sekunder. Lägg sedan ner den gula löken och stek den glansig och genomskinlig. Tillsätt kycklingbitarna, chilin och paprikan.
  7. Häll på woksås och blanda noga. Hetta upp ordentligt, strö över jordnötter, salladslök, ananas, gurka och tomat. Servera genast med jasminris.