Den här hamburgaren är gjord på en ny (2022) produkt i frysdisken, torsk- och algburgare. Det kändes lite som japanska smaker, så jag blev så glad när jag hittade en ny sorts hamburgerbröd också. Från Sverige-certifierade och med svarta sesamfrön!
Vill du göra en egen fisk- och algpuck, använd receptet som du får via länken nedan.

Gör så här

  1. Sallad: Blanda samman gröna blad med vinäger och soja.
  2. Dressing: Blanda samman majonnäsen med bokkumsås eller srirachasås. Rör ner peppar och lök.
  3. Hetta upp rapsoljan i en stekpanna och lägg ner de djupfrysta puckarna direkt i pannan. Stek först ena sidan en kort stund, vänd och stek den andra.
  4. Sänk sedan värmen till medel och stek puckarna tills de är genomstekta. Vänd flera gånger. Sammanlagd stektid är ungefär 7 minuter.
  5. Dela hamburgerbröden och skär upp tomatskivorna. Fördela salladen på underdelarna av bröden. Lägg på dressing.

TEST AV TORSK- OCH ALGBURGARE (februari 2022)
så här tyckte vi

PLUS:
-God smak
-Tillverkad i Sverige
-MSC-certifierad torsk

MINUS:
-Alger importerade från Kina,
-’Enstaka ben kan förekomma’, alltså inte så bra för mindre barn
(Fast vi åt 4 puckar, ingen innehöll ben)

Serveringstips

Så här gör du egna puckar på fisk och alger
»Fisk och algburgare