Recept i kategorin Huvudrätter

Pitaburgare

Gillar du hamburgare och kebab, så är det här ungefär som om man slår ihop det bästa av de två. När jag jobbade på Servera (innan det blev Martin och Servera) brukade jag och jobbarkompisen Karin gå till en närbelägen kiosk, där vi köpte jättegoda pitaburgare.

Hamburgare på vildsvinsfärsbiffar

Första gången jag serverade de här hamburgarna på vildsvinsfärs var till Viltmatdagen 2022, som anordnades av Viltmatakademin på Kungl Skogs- och Lantbruksakademien. Vildsvinsfärs har ganska kraftig smak och kräver en tuff kryddning med BBQ-sås och kaffe.

Zois mustiga älgfärssoppa

Den här älgfärssoppan är ett av min vän Zois paradnummer. Zoi bjuder på soppan när hon har höstmiddag och då får vi också ett glas fylligt rött vin till. Brödet hon serverar till är hembakat, förstås.

Grillat tortillabröd med kycklingfärs

En supergod rätt som vi blev serverade när vi besökte Fotografens Café och Bistro i Katrineholm. Det var något spännande som hände i smaken med kombinationen kycklingfärs och asiatiska kryddor.

Stuvade färska bondbönor

Åh, så härlig säsongen är när vi kan få färska bondbönor! De går fint att bara koka och äta som de är, men prova gärna att stuva bönorna som tillbehör till rökta produkter som fisk och kött. Då får du både tillbehör och sås i ett.