Recept i kategorin Huvudrätter

Västkustsallad

Den här salladen kostar en slant och kräver lite pyssel, men det är heller ingen rätt man knåpar ihop varje vecka. Inte ens varje år. Men ska du någon gång laga den, gör det då under skaldjurssäsongen med färska, nykokta musslor, färska räkor och färsk krabba.

Trädgårdspasta

Den här pastarätten ska absolut tillagas på färska tomater. Jag tänker mig att den är perfekt för den som skördar tomater, lök, gröna blad och basilika i trädgården. Vi andra får hålla till godo med det vi hittar på torget eller i grönsaksdisken.

Hjortskavspanna

Hjortskav som vi hittar i frysdisken i livsmedelsbutiken kommer oftast från farmad kronhjort. Köttet kan kännas lite segt om det inte tillagas tillräckligt länge, men får det sjuda ordentligt i grädden blir det mört.

Chiligryta på högrev

Chiligryta brukar kokas i många timmar, men här kommer en gryta som inte behöver koka mer än en timme eller lite drygt en timme. Hemligheten är att skära köttet riktigt smått. Dock behöver du räkna med att förberedelserna tar ca 30 minuter också.

Grundrecept: Steka lammkarrékotletter, lammkotletter

För att få bäst resultat med karrékotletter eller dubbla kotletter av lamm ska du bryna dem i stekpanna och eftersteka i ugn.