Recept i kategorin Huvudrätter

Steak Hasse för två

Steak Hasse är en av de mest välkända rätterna från Tore Wretmans kök. Tore uppkallade rätten efter skådespelaren Hasse Ekman. Grunden för rätten är klassiska franska steak au poivre, pepparstek.

Gul ärtsoppa, växtbaserad

Den här ärtsoppan är helt växtbaserad. Allra bäst blir den om du blötlägger ärterna innan de kokas. Jag brukar lägga dem i blöt över natten eftersom jag börjar ärtkoket på morgonen samma dag som ärtsupén på Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien serveras.

Morotssoppa till Måltidens Dag 2021

År 2021 firar vi åter igen Måltidens Dag på Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien. Jag är verkligen stolt över att få hedersuppdraget att laga och servera soppan till den här viktiga dagen.

Tre köttgrytor av en

När det är extrapris på grytbitar av nötkött kan det vara kul att ta en hel dag och laga en grundgryta som sedan smaksätts på tre olika sätt. Dela upp i fryslådor och ha på lut för kommande middagar.

Pytt på älgstek, silverlök och råstekt potatis

När det färska älgköttet kommer till våra butiker brukar det sammanfalla med att silverlöken är som bäst och vinterpotatisen gör sitt intåg efter sommaren.