Recept i kategorin Huvudrätter

Grönsakswok med räkor, för två

Den här grönsakswoken ska du se som en sorts skiss, bara. Byt ut grönsaker, eller lägg till. Om räkorna inte är så salta kan du behöva tillsätta några saltkorn, så smaka av före servering.

Salade Niçoise, tonfisksallad från Nice

I Nice måste vi naturligtvis smaka på Salade Niçoise. Jag blev jätteförvånad över att få in salladen som du ser på den första av de små bilderna nedan. Men det visade sig att salladen ska vara såhär, hoprörd och inte så vacker.

Fishcakes på kokt fisk

De här fiskkakorna har hämtat inspiration från det thailändska köket. Jag brukar spara små rester av fisk i frysen, och när det räcker till en måltid på fishcakes blandar jag alla sorterna i smeten. Du kan använda exempelvis lax eller urbenad gädda.

Okonomiyaki, japansk pannkaksomelett

Okonomiyaki är som en sorts omelettpannkaka, en blandning mellan fransk galette och italiensk frittata. Tricket är att steka i tillräckligt het olja och vara kvick i vändningarna när pannkakan ska stekas på sida två.

Fylld paprika med tomatsås på ungerskt vis

Den här rätten blir allra bäst med små, ljusgröna paprikor som kallas paprika dolma. De brukar finnas i de flesta större livsmedelsbutiker. Hittar du dem, så passa på att laga den här rätten.