Recept i kategorin Huvudrätter

Smält Mont d’Or Vacherin med charkbricka

Gillar du fondue eller raclette? Då ska du smaka på smält Vacherin Mont d’Or! Fredagsmys de luxe! Det är en ost som bara får tillverkas mellan 15 augusti och 15 mars.

Kryddig linssoppa till måltidens dag

Måltidens dag instiftades av Måltidsakademien och infaller alltid tredje torsdagen i oktober. Enligt tradition serverar vi en kryddig linssoppa den dagen. Koriander, gurkmeja, spiskummin och ingefära sätter smak.

Lunchlåda: Öresundslåda

’På en bädd av bladspenat placeras pocherade rödspättafiléer, omges av en rand av pommes duchesse, överslås med god fisksås innehållande säsongens skaldjur samt tomater och persilja. Gratineras.

Biff a la Lindström

Det här receptet ger 14 pannbiffstora lindströmmare. Det räcker lagom till 4 personer, och så blir det två biffar över att servera kalla på en macka dagen därpå.

Pankopanerad abborrfilé med fish’n chips-tillbehör

Fish’n chips i alla ära, men jag tycker att pankopanering slår frityrsmet när det kommer till såväl smak som krispighet. Här har vi panerat abborrfilé och serverar den med klassiska fish’n chips-tillbehör.