Recept i kategorin Tillbehör

Kryddsmör med dill, lime och svartpeppar

Det här receptet stod i DNs bilaga lagom till midsommar 2023, och det är Jens Linder som står för receptet. Dillsmöret är SÅ gott! I Jens originalrecept använde han pressad limesaft.

Potatisfat till sillbordet

Det ser trevligt ut att servera potatis, ägg och kryddgrönt på ett stort fat. Tanken är att man ska äta den här rätten ihop med gräddfil och olika sillinläggningar, därför är det ingen dressing på. Rätten ska serveras medan potatisen fortfarande är varm.

Blomkål i ugn som i Tel Aviv

Blomkål – aldrig har jag ätit så mycket och så god blomkål som i Tel Aviv. En variant var ugnsrostad blomkål som serverades som förrätt eller tillbehör.

Viltsås med Karl Johan-svamp

Det här är en härligt mustig svampsås som passar till alla rätter med viltkött. Karl Johansvampen på bilden har växt i Kolmårdsskogen och är inköpt på Nya Torget i Norrköping.

Tangy, vietnamesiska pickles

Tangy är en inläggning med morot och rättika, och den passar fint till en mängd vietnamesiska rätter. I banh mi, vietnamesisk-fransk fylld baguette, är tangy ett måste. Helst ska du göra salladen dagen innan den ska ätas, men tre timmar före servering funkar också.