Recept i kategorin Tillbehör

Pebre a la Alvaro

Det här receptet på pebre har jag fått av min chilenska vän Alvaro. (Det är han som grillar och penslar köttet med pebre på en av de små bilderna nedan). Alvaro kommer från Chile och där äter man pebre till det mesta.

Mormor Evas grillsås

‘Men farmor, KÄNNER du min mormor Eva?’ sa Evas och mitt gemensamma barnbarn förvånat. Ja, det gör jag ju. Eva är mamma till vår älskade svärdotter och mormor till barnbarnen som jag är farmor åt.

Kryddsmör med dill, lime och svartpeppar

Det här receptet stod i DNs bilaga lagom till midsommar 2023, och det är Jens Linder som står för receptet. Dillsmöret är SÅ gott! I Jens originalrecept använde han pressad limesaft.

Potatisfat till sillbordet

Det ser trevligt ut att servera potatis, ägg och kryddgrönt på ett stort fat. Tanken är att man ska äta den här rätten ihop med gräddfil och olika sillinläggningar, därför är det ingen dressing på. Rätten ska serveras medan potatisen fortfarande är varm.

Blomkål i ugn som i Tel Aviv

Blomkål – aldrig har jag ätit så mycket och så god blomkål som i Tel Aviv. En variant var ugnsrostad blomkål som serverades som förrätt eller tillbehör.