Recept i kategorin Tillbehör

Rödvinsreduktion med timjan

Rödvinsreduktion kan serveras som den är som en skysås till nötkött. Den kan också utgöra basen i en rödvinssås. Du lagar reduktionen av mustigt rött vin, exempelvis från druvorna cabernet sauvignon eller merlot.

Skarpsås, klassisk

Skarpsås är verkligen en riktig, gammaldags svensk klassiker. Den är väldigt god till klassikern inkokt lax, men också till primörpotatis och andra vårprimörer. Skarpsås går fint ihop med vanlig kokt lax och alla sorters rökt fisk.

Dillmajonnäs

En klassisk sås till inkokt lax, och god till vanlig kokt lax också. God även till skaldjur och rökt fisk av alla sorter. Gör den efter konstens alla regler, eller rör ihop en fuskvariant av färdig majonnäs, se ’Tips’ nedan.

Kvarngryn med gråärter

Kvarngryn är trevlig blandning av ångbehandlat och valsat spannmål, närmare bestämt havre, vete och råg. Allt odlat på Västgötaslätten. Här får de sällskap med svenskodlade gråärter, buljong och timjan.

Grönsakswok

Att woka är en tillagningsmetod som passar perfekt när du ska tillaga grönsaker och kål.