
Färska bondbönor i sojamarinad
Färska bondbönor som legat i marinad med bland annat soja är en perfekt ersättare för importerade edamamebönor när du lagar bowl av olika slag. Byt ut edamamebönorna mot svenskodlade färska bondbönor i säsong.

Hummus på bondböna
Servera hummus på bondbönor som dipp, pålägg eller tillbehör i en måltid. För att få den rätta smaken av hummus kryddar vi med tahini, spiskummin och koriander. För att få 3 dl skalade bondbönor behöver du köpa ca 1 kg färska bondbönor med balja.

Marinerade grillade paprikafiléer
När vi var i Tel Aviv 2018 fick vi marinerade paprikafiléer till frukost varje morgon. Det var verkligen jättegott, passade till alla andra goda grönsaksrätter men även att lägga på macka eller ihop med ägg och bacon.

Kvarngryn med gråärter
Kvarngryn är trevlig blandning av ångbehandlat och valsat spannmål, närmare bestämt havre, vete och råg. Allt odlat på Västgötaslätten. Här får de sällskap med svenskodlade gråärter, buljong och timjan.

Sallad på sötlupin och morot
Det här var två kompisar som kom bra överens, sötlupin och morot. Vi har serverat den här salladen till kött, fågel och fisk.