Recept taggade med Helt växtbaserat

Färska bondbönor i sojamarinad

Färska bondbönor som legat i marinad med bland annat soja är en perfekt ersättare för importerade edamamebönor när du lagar bowl av olika slag. Byt ut edamamebönorna mot svenskodlade färska bondbönor i säsong.

Hummus på bondböna

Servera hummus på bondbönor som dipp, pålägg eller tillbehör i en måltid. För att få den rätta smaken av hummus kryddar vi med tahini, spiskummin och koriander. För att få 3 dl skalade bondbönor behöver du köpa ca 1 kg färska bondbönor med balja.

Marinerade grillade paprikafiléer

När vi var i Tel Aviv 2018 fick vi marinerade paprikafiléer till frukost varje morgon. Det var verkligen jättegott, passade till alla andra goda grönsaksrätter men även att lägga på macka eller ihop med ägg och bacon.

Kvarngryn med gråärter

Kvarngryn är trevlig blandning av ångbehandlat och valsat spannmål, närmare bestämt havre, vete och råg. Allt odlat på Västgötaslätten. Här får de sällskap med svenskodlade gråärter, buljong och timjan.

Sallad på sötlupin och morot

Det här var två kompisar som kom bra överens, sötlupin och morot. Vi har serverat den här salladen till kött, fågel och fisk.