Recept taggade med Helt växtbaserat

Rödbetstartar med veggomajjo och rostad lök

Rödbetor har kraftig, lite jordig smak, och de tål tuffa kryddor som ingefära och fänkål. Allt det samsas i den här läckra tartaren, som är helt växtbaserad. Servera med färdigköpt salladsblandning eller blanda en egen sallad till.

Marinerade grillade paprikafiléer

När vi var i Tel Aviv 2018 fick vi marinerade paprikafiléer till frukost varje morgon. Det var verkligen jättegott, passade till alla andra goda grönsaksrätter men även att lägga på macka eller ihop med ägg och bacon.

Kvarngryn med gråärter

Kvarngryn är trevlig blandning av ångbehandlat och valsat spannmål, närmare bestämt havre, vete och råg. Allt odlat på Västgötaslätten. Här får de sällskap med svenskodlade gråärter, buljong och timjan.

Sallad på sötlupin och morot

Det här var två kompisar som kom bra överens, sötlupin och morot. Vi har serverat den här salladen till kött, fågel och fisk.

Akademitoast med sötlupin

Akademitoasten skapade jag i köket på Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA. Toast Skagen i alla ära, men det är kul att hitta på en egen. Basen är en rund stekt brödskiva toppad med en röra ’a la räksallad i korvkiosk’ med pepparrot, gulbeta och rostad lök.