Recept taggade med Helt växtbaserat

Koka torkade lupinbönor, sötlupin

Sötlupin kan du köpa torkade i form av hela lupinbönor eller som skalade. De skalade faller isär i två delar. Kokt sötlupin är toppen att ha på lut i kylen. Du kan använda den i soppor och grytor och i sallader.

Liten sockerkaka på aquafaba och havredryck

Det här blir en liten, docksöt sockerkaka som jag bakar i en liten form. Anledningen till det är att det oftast inte är så många som äter helt veganskt i de sällskap jag serverar till på Kungl.

Aquafaba

Aquafaba är spadet som baljväxter har kokt i. Aqua betyder ’vatten’ och faba betyder ‘bönor’.

Veggomajjo

Den här majjon är helt vegansk. Ibland när jag lagar mat kan jag tänka: Det här är magi! Och se på medan olja och lite spad från ditt baljväxtkok plötsligt blir till en tjock, blank veggomajjo är verkligen magiskt.

Åkerlåda på baljväxtfärs och rotfruktsstomp

Den här gratängen har jag tillagat på en mängd olika vis genom åren. I köket på Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA, har vi ibland gäster som önskar helt vegansk mat.