Recept taggade med Tilias kokbok

Matig sallad med ärter och avokado

Bara sallad till lunch? Ja, en varm sommardag kan det smaka gott! Fyll salladen med matiga ingredienser, så håller du dig mätt ordentligt. Receptet går bra att dubblera, som vi gjorde på Tilias sommarläger.

Ugnsrostad färskpotatis

Den här färskpotatisen rostas i ugn tillsammans med djupfrysta franska örter. En bra rätt att laga om man är många (receptet kan dubbleras) och en stor mängd potatis får plats i ugnen långpanna. Till Tilias sommarläger rostade vi potatis till många goda måltider.

Grundrecept: Ugnsstekt kycklingfilé

Det här är ett enkelt sätt att tillaga kycklingfilé, särskilt om man ska laga till många. Receptet kan dubbleras och kycklingen kan få plats i ugnens långpanna. Använd någon typ av färdig kryddbalndning eller grillkrydda.

Blandfärsfrikadeller

Frikadeller skiljer sig från köttbullar genom att man kokar dem i buljong istället för att steka dem. Om du vill ha frikadellerna i en soppa kan du koka dem direkt i soppan. För att få frikadellerna fluffiga blandar man ner lite grädde i färsen.

Koka färskpotatis till många

Till midsommar åker stora syltgrytan fram för potatiskoket. För att potatisarna ska hålla och inte spricka, kan kan koka upp vattnet innan man lägger ner potatisarna. Så här kokar jag färskpotatis på Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA.