Recept taggade med Tilias kokbok

Blandfärsfrikadeller

Frikadeller skiljer sig från köttbullar genom att man kokar dem i buljong istället för att steka dem. Om du vill ha frikadellerna i en soppa kan du koka dem direkt i soppan. För att få frikadellerna fluffiga blandar man ner lite grädde i färsen.

Lottas heta grillsås

“Lottas starka” blev en klassiker vid grillmiddagarna när vi bodde på Nämndemansvägen i Sollentuna. Det var grannarna Müllers som introducerade såsen efter receptet från deras vän Lotta. Mango chutney innehåller en del socker, så såsen får märkas GI röd.

Matig tonfisksallad

Jättegod matig lunchsallad. Passar perfekt när du har kall, kokt potatis på lut. Receptet går utmärkt att dubblera.

Grundrecept: Vitkålssallad

Det här är världens bästa tillbehör som passar till allt. Allra godast är den på färsk vitkål, men den är god även på vinterkål. Dubblera receptet och förvara salladen i kyl i plastburk med lock.

Koka färskpotatis till många

Till midsommar åker stora syltgrytan fram för potatiskoket. För att potatisarna ska hålla och inte spricka, kan kan koka upp vattnet innan man lägger ner potatisarna. Det här receptet använder vi också på Tilias sommarläger.