Recept taggade med Julbak

Vörtbröd

Du kan forma degen till stora limpor och baka dem i brödform, eller forma små limpor. Mindre bröd är toppen att skära i små, fina skivor, lagom stora till dopp i grytan.

Lilla julbaket

Lilla julbaket passar det lilla hushållet. Ofta ger recept på saffransdeg eller liknande helt enkelt för mycket för det lilla hushållet. Därför har vi gjort ett förslag på hur du kan göra lite mindre degar och få ut en mindre mängd till julbaket.

Nattjäst julbröd

Att låta degen jäsa i kylen över natten ger ett saftigt och fint bröd. Det ser fint ut att dekorera brödet, särskilt om du ska lägga fram det på julbordet. Det här är ett så kallat kalljäst bröd, vilket betyder att du inte behöver värma degvätskan.

Saffransfläta

Den här degen är ungefär hälften så stor som av en vanlig sats saffransdeg. Den räcker lagom till tre fina saffransflätor. Ett annat tips är att använda hälften av degen från lussekattsbaket till flätor.

Smält socker, karamell

Smält socker, eller karamell, är inget jag använder särskilt ofta. Mest till jul att sätta ihop ett pepparkakshus med. Smält socker blir väldigt, väldigt hett, så här gäller det att vara extra försiktig så att man inte bränner sig.