Recept taggade med Lyxsupé

Rödtunga Walewska

Inspirationen till den här rätten kommer från den klassiska rätten sjötunga Walewska, som består av pocherad sjötunga, tryffel, hummer och mornaysås (Béchamelsås med riven gruyère). Fisken serveras ofta med pommes duchesse (spritsat ugnsgratinerat potatismos).

Räkor de luxe

Finns det något mer elegant och lyxigt än skaldjur? Så när du ska äta ensam, men ändå vill lyxa till det, gör en fin bricka till dig själv. Och unna dig färska räkor! Dubblera receptet om ni är två som äter.

Smält Mont d’Or Vacherin med charkbricka

Gillar du fondue eller raclette? Då ska du smaka på smält Vacherin Mont d’Or! Fredagsmys de luxe! Det är en ost som bara får tillverkas mellan 15 augusti och 15 mars.

Lunchlåda: Öresundslåda

Rödspätta, pommes duchesse och skaldjurssås innehåller den här lyxiga lunchlådan.

Garbos laxpasta

Det var min dagmammekollega Lotta som bjöd mig på den här fantastiska pastarätten första gången någon gång i slutet av 1980-talet. Det är få rätter som ger ordet lagom ett ansikte, men smakmässigt gör den här det.