Recept taggade med Tillbehör

Pommes chateau i konvektionsugn

Pommes chateau, potatis från slottet, låter som ett perfekt tillbehör till eleganta rätter. Använd fast vinterpotatis, till exempel bintje eller queen Anne.

Pommes duchesse i konvektionsugn

Det ser både elegant och trevligt ut att servera toppar eller rosor av pommes duchesse till finare rätter. Pommes duchesse passar till bland annat fiskgratäng, cottage pie eller plankstek. Använd vinterpotatis till pommes duchesse, en mjölig sort.

Koka kvarngryn till många

Svenska kvarngryn består av 39 % havre, 39 % vete och 22 % råg.  Grynen är preparerade med ånga och valsade. En 400 g förpackning innehåller 5 dl kvarngryn och räcker till ca 8 personer.

Potatismos i konvektionsugn

Ett hålbleck GN 1 med 65 cm djup rymmer lagom tärnad potatis till mos för 20 personer. När jag kokar potatismos använder jag helst potatissorten King Edward, som ger moset den där alldeles speciella smaken.

Fransk potatissallad, till många

Fransk potatissallad är en riktig klassiker. I stor mängd passar den utmärkt att göra på skivad Vätternpotatis, som får ligga och dra i vitt vin innan du blandar ihop salladen. 1 burk vätternpotatis = 6,3 kg, lagom till 50 personer i en potatissallad.