Recept taggade med Höstgryta

Älgkalops

Älgkött är ett magert kött och grytbitar kommer ofta från innanlår och ytterlår, som är väldigt magra styckningsdetaljer. Därför passar de bra i gryta, där köttet tillagas varsamt i fuktig värme.

Boeuf Bourguignon

Bästa grytan att bjuda på om ni är många. Eller om du vill ha mat till flera tillällen. Den blir extra god om den tillagas en eller ett par dagar i förväg så att den får stå och dra till sig. Grytan passar utmärkt att frysa in.

Saffranskryddad gryta på sötlupin

En fantastiskt god gryta på min favorit av de svenska proteingrödorna, lupinböna (den kallas också sötlupin). Smakrik gryta med mycket vacker färg och fantastiskt bra näringsinnehåll. Receptet kan dubbleras till 4 personer.

Blanquette de veau, fransk kalvgryta

Om du, som jag, gått en kockutbildning slår jag vad om att du har fått laga blanquette de veau. Det är en riktig klassiker från det franska köket, och inget man slänger ihop i en handvändning.

Fransk biffgryta

Jag vet egentligen inte varför den heter ’fransk’, för jag tror inte att receptet alls är från Frankrike. Men smaken av rött vin, herbes de provence och vitlök för osökt tanken till det franska köket.