Recept taggade med Julfika

Julgranshjärtan av mördeg

Schackrutor är en klassisk mördegskaka, men till jul kan det vara trevligt att baka ut dem i form av klassiska julgranshjärtan. Som alla mördegar ska de här båda degarna vila i kylen en timme innan de bakas ut.

Pepparkakor med mascarpone, fikon och honung

Pepparkakor med någon god topping passar på vilket vintermingel som helst. Gör de här goda pepparkakorna i sista minuten så de inte hinner mjukna. Ha fler i beredskap, vi lovar att det kommer att gå åt.

Annas nöttårta

Den här nöttårtan innehåller i originalreceptet endast hasselnötter, men jag gör den gärna efter jul för att ta vara på överblivna julnötter. Börja i tid – degen ska vila en timme i kyl.

Finska julstjärnor (Jultårtor)

Det här är en traditionell smördegsbakelse som serveras i Finland i juletid. Väldigt enkla att baka är julstjärnorna också, åtminstone om man utgår från färdigköpt smördeg och färdig sylt.

Pepparkakor med färskost och tranbär

Goda små munsbitar till glögg eller adventsfika. Naturell färskost funkar fint, om du inte vill ha smak av citron och kardemumma. Och är du modig kan du använda färdigköpt smaksatt färskost, det finns många spännande smaker att välja på.