Frukost med färg

Jag blir alltid lika glad av rött, oavsett om det rör sig om paprika, ett äpple eller granatäppelkärnor.

Känslan jag får är att det röda är proppfullt av viktiga näringsämnen. Det är mycket nyttiga antioxidanter i färgrika grönsaker och frukt.

 

Den här årstiden känns det extra viktigt att pigga upp sig med något färgglatt till frukost. Havregrynsgröt i all ära, men den är inte direkt vacker att se på. Riv ett Ingrid Marie-äpple med skal och allt över, så blir gröten vips en färgklick.

Kycklingröra på rester från söndagsmiddagens kyckling får sällskap av picklade grönsaker (och rödsaker) på spett. Fruktsalladen innehåller äpple med skal och granatäppelkärnor. Och så juicen, min älskade tomatjuice. Den jag köper kommer från Kiviks musteri.

Dagen kan börja!

»Fruktsallad med kokos och granatäpple