
Majskolv kokt i ugn
Färska majskolvar kan kokas i vatten, men godast av allt är att koka dem i ugn, omsvept av sin egen blast. Passa på när det finns fina, färska majskolvar i slutet på sommaren och början på hösten.

Ängamat, för många
En härlig lunchsoppa att laga när primörer som morötter, blomkål, purjolök och rädisor är som bäst. På Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA, serverar vi soppan med hembakat bröd.

Zucchinisoppa med sommarlök och färsk rosmarin
I skördetid är det härligt att kunna använda färska grönsaker och örter i matlagningen. Den här soppan passar fint att laga när zucchini, sommarlök och färska kryddor finns i trädgårdslandet eller butiken.

Gurksallad med mango och persilja
En lättlagad sallad som jag fått recept på av Jens Linder. Den har också varit med i tidningen Gourmet. Sommartid passar den här salladen till grillat kött av alla de slag.

Gräddkokt vitkål
Enkelt och gott är det att koka vitkål i lite grädde. Jag använder det här receptet i stället för stuvad vitkål, eftersom stuvningar med vetemjöl och mjölk inte är min favoritmat.