Recept taggade med Kalvkött

Osso buco

Osso buco är en klassisk italiensk gryta på kalvlägg. Osso betyder ben, och buco betyder hål, så namnet kommer av märgbenen i kalvläggen, som smaksätter den här rätten så fint. Receptet kan med fördel dubbleras.

Wallenbergare

Wallenbergare ska lagas av finmalet kalvkött från innanlåret. Färsen ska bli fluffig och lätt, och biffarna ska stekas lätt på medelvärme för att inte få för mycket färg.

Kokt tunga

Tunga är en styckningsdel som är bra att ta tillvara enligt “nose to tail“-tänket. Kall, tunnskivad tunga passar på de flesta buffér och framför allt på julbordet. Det går att koka tunga av nöt, gris och lamm, de har bara lite olika koktider.

Stekt kalventrecôte i skivor

Kalventrecôte började styckas ut för allmänt bruk i vårt land någon gång kring 2005. Innan dess fanns det bara i saluhallar och köttbutiker. Det här är riktig festmat! Köttet är milt men ändå smakrikt och mycket mört.

Saltimbocca alla Romana

Det ursprungliga receptet från Italien föreskriver kalvfilé, men jag tycker att rätten faktiskt vinner på om man använder kalvinnanlår. Rätten kan även tillagas som rulader om du föredrar det. Gröna ärter är ett klassiskt tillbehör.