
Flygande Jacob till många
Recept för 20 personer.

Kycklingfilé i lime-marinad
Inspirationen till den här läckra kycklingen kommer från restaurang Shanti på Södermalm i Stockholm. Där grillar de bengaliska kockarna kycklingbitarna på spett i en tandoor, en lerugn.

Mammas kycklingsoppa med tortellini
Första gången jag åt het kycklingbuljong med tortellini och färskriven parmesan var i Italien. Att så enkla ingredienser tillsammans kunde smaka så gott! När jag kom hem experimenterade jag i köket och kom fram till hur jag ville ha min kycklingbuljong.

Kycklingfilé med senaps- och dragonsås
Den här rätten blir bäst om du bankar ut kycklingfiléerna så att de får en jämn tjocklek. Eller använd färdigutbankad minutfilé. Dragonblad i vitvinvinäger höjer smaken på såsen ett snäpp, men du kann krydda med torkad dragon och några droppar vinäger.

Mackor med currykycklingsallad
En frasig smörstekt macka toppad med currykyckling-sallad passar som lunch, kvällsrätt eller fredagsmys. I Danmark kallas den gula salladen Hönsesalat. Brödet gör att rätten märks GI röd, men hoppar du över brödskivan är du hemma för GI grön.