Recept taggade med Kyckling

Kycklingfilé med senaps- och dragonsås

Den här rätten blir bäst om du bankar ut kycklingfiléerna så att de får en jämn tjocklek. Eller använd färdigutbankad minutfilé. Dragonblad i vitvinvinäger höjer smaken på såsen ett snäpp, men du kann krydda med torkad dragon och några droppar vinäger.

Mackor med currykycklingsallad

En frasig smörstekt macka toppad med currykyckling-sallad passar som lunch, kvällsrätt eller fredagsmys. I Danmark kallas den gula salladen Hönsesalat. Brödet gör att rätten märks GI röd, men hoppar du över brödskivan är du hemma för GI grön.

Soppgryta av härlig buljong med bönor, rotfrukter, tomater och kyckling med knaprigt skinn

Den här rätten är min hyllning till det chilenska vinet Cono Sur Organic Chardonnay. Eftersom det är ett chilenskt vin har jag hämtat inspiration från Andernas berg och använt mycket rotfrukter.

Grundrecept: Urbenade grillade kycklinglår, kyckling-steak

Det här är den bästa nyheten (2019) när det gäller kyckling på länge, tycker jag. Kyckling- steak kallar man den här förträffliga produkten som består av urbenade kycklingklubbor, färdiga att lägga på grillen. En bit väger ca 125-150 g och lagom till en person.

Kycklinglever i gräddsås

En av mina absoluta kycklingleverfavoriter är den här. Numer finns jättefin färsk kycklinglever att köpa, men djupfryst går också bra att använda.